За всеки има място под чертата...

сряда, 17 февруари 2010 г.

Човешко


Въздигна се остра нужда в мен да защитя със слово адреналинката Яна, която разкри значителна част от себе си в актуален видеоклип, разпространен из порочните дебри на Мрежата.

Никога няма да вдишаме такова дълбоко и истинско впечатление за нея или друга публична особа, ако разчитаме само на втръсналите интервюта, претенциозните телевизионни таблоиди или неинтересните лайфстайл издания. В домашното порно, в скритата камера или по-добре в камерата, която има най-съществена роля в мизансцена, известните са автентични, крещят неистово себе си и са преди всичко нормални хора.

Не е случаен аналогът с ръката на Тиери Анри в баража с Ирландия. Постъпката на футболния артист в известен смисъл е оправдана, дори геройска. Та той направи всичко възможно да помогне на отбора си и да го класира на световно. Цяла една френска нация впоследствие щастливо празнуваше решителната победа. Нека се знае още, че футболният бог Марадона е много по-популярен с „божията ръка” в полуфинала срещу Англия през 86г. , отколкото с невъзможния гол, когато излъга целия отбор на противника в същия мач.

Футболът и тук послужи като аргумент за добро или за лошо. Идеята е, че и Анри и Яна правят най-естественото и очаквано на този свят – първият в битността си на футболист се стреми по всякакъв начин да вкара жизненоважен гол за страната от герба на гърдите си, а втората в качеството си на човек, на хубава жена, прави секс. И двамата си въобразяват, че остават незабелязани, но камерите прегръщат безпощадно и тотално техните човешки прегрешения.

Нека изфабрикуваме още нюанси по темата за домашното порно, за да се роди красиво едничката истина на земята, моралното равновесие да се възцари отново, разтуптяните сърца да стихнат, възбудата да спадне, а всички заинтересовани да си пуснат още един път въпросното видео.
Разбира се изхождам в защитата си от убеждението,че клипът е пуснат в интернет без знанието на момичето. Това допускане е заради харесване и симпатия спрямо нея. Важната дума в случая обаче е, че мнозинството от късметлиите, които имат шанса да се радват физически на отсрещния пол, обичат да експериментират като луди учени в правенето на любов. Често интимният акт минава без сърдечно чувство или без предпазни средства, но за сметка на това с видеозаснемане. Хайде въпросът да увисне вдъхновено във въздуха: Колко бивши или настоящи двойки разполагат с подобно клипче?

Хубавото на Яна е, че несъзнателно дава отговори. Съвсем съзнателно отговаря и в седмицата след скандала по разните сутрешни блокове, шоупрограми и интервюта. Очаквано това е любимата тема, която жужи в кафенетата, смества людете по пейката, трака по клавиатурата, придружена от неизбежния линк. Неудобните въпроси видимо не стряскат Яна. Тя не навежда глава, не шикалкави в отговорите си, не се опитва да замаже случилото се, не дава вид, че се срамува. Поздрави и за „Господари на ефира”. Забелязвате ли, че те неизменно подбират за адреналинки не крещящи мръсници, а секси момичета с едно подчертано позитивно излъчване, чаровни и миловидни. Неслучайно усмивките са със засилена употреба, а думите са сведени до минимум. Никой не изисква от тях да са умни и разсъдливи, тяхната работа е да танцуват, да се усмихват и да изглеждат добре. Тази концепция на предаването до голяма степен допринесе за изграждането на положителния облик на Яна като един вид защитна мембрана от бъдещи недоразумения.

В началото стана дума, че тъкмо в екстремни ситуации като настоящата, може да се уловят отломки от истинската съшност на публично известните. Порното казва много за изпълняващата главната роля. Ако действието наистина се развива преди близо пет години, виждаме Яна в предадреналински период: гримът не е толкова изящен, косата не блести с обем, квартирата е студентска, провинциалното тече изобилно във вените на момичето, леглото е малко и неудобно, мебелите са стари и протрити, мокетът е захабен. За момчето да не говорим. Прическата е на футболист от Западната Б група, хавайските му гащи са от крайморската алея на Китен, синджирът на врата издава квартално могъщество, татуировките са правени от приятел в гаражното студио...

Все моменти, които съчленяват човешкия образ на Яна като момиче от народа, което обича да прави секс. Тези размишления обаче ще дойдат със закъснение като нередовен автобус, след като първо побързате да изтеглите новите клипчета, които се очакват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар